Италия

Аквилея
Стадионът се е намирал в северозападния край на града, извън първата му крепостна стена. Ориентацията му е север-северозапад – юг-югозапад. Днес са запазени ясни останки от контура на съоръжението. Те дават сведения за размерите му – около 450 метра дължина и 85 метра ширина.

Бовиле
Днес от този стадион са останали само 3 каменни арки. По тях е определено приблизителното местоположение на съоръжението. Смята се, че дължината му е била близо 330 метра, а ширината му около 60 метра.

Медиоланум (днес Милано)
Стадионът се намира под съвременния град. Видимите останки от него са на кула, която се е намирала в североизточния му край. Смята се, че дължината му е 460 метра, а ширината около 70 метра.

Монтаперти (местност в близост до Сиена)
Размерите на съоръжението са приблизително: видима дължина - около 550 м; видима ширина - около 100 м. Намира се на близо 10 км от Сиена. Днес контурите на структурата са напълно видими.

Рим
Циркус Максимус (Големият циркус) в Рим, е с дължина около 620 метра и ширина около 150 метра. В югоизточния си край циркусът има U-образна форма, която е видима. Върху нея са открити средновековни структури, които се проучват през последните години. Това е едно от любимите места на италианските тифози.

Рим
Циркусът на Максенций се намира по протежение на Виа Апиа - най-старият запазен римски път. Дължината му е приблизително 490 м, а ширината - 80 м. Формата на циркуса U-образна, а  пространството е напълно видимо, незаето от съвременни структури.

Рим
Циркусът на Нерон в Рим, се намира южно от базиликата "Св. Петър". Съществуването му е напълно доказано, въпреки че точното местоположение и ориентация не са точно установени. Единствените останки са от обелиск, донесен от Египет, за да обозначи кривата през 37 г. сл. н. е. Обелискът е преместен през 1586 година и може да бъде видян и днес на площада пред базиликата "Св. Петър".

Рим
Циркус Варианус е построен по времето на император Елагабал през първата половина на lll век. Размерите му са 565 метра дължина и около 125 метра ширина.

Вижте по-голяма карта