НовиниВъв връзка с регистрацията по ДДС на ОИ "Старинен Пловдив", считано от 06.03.2015г., цените на билетите се променят

06.03.2015

От 06.03.2015г., цените на билетите за кинопрожекция на филма "Пловдив през II век" се променят както следва:

Информация за кинопрожекциите на Римския стадион

28.10.2014

Най-новата атракция в Пловдив - 3D филм, представящ Пловдив през II век.

Президентът Росен Плевнелиев и кметът на Пловдив Иван Тотев откриха обновения Римски стадион

22.07.2014

Пловдив е един от най-специалните градове в Европа. Той е специален със своята история: най-старият жив град в Европа; град, който не от 20, а от 80 века е тук на това място; град на добри хора; град на кръстопът; град на култура; град на забавления. Надявам се милиони туристи от ...

Откриха реконструирания Античен стадион на Филипопол

29.04.2012

Благодарение на проекта на Областна администрация Пловдив, един от най-знаковите културни обекти на града, става достъпен за посетители.

Започва нов етап по проекта за възстановяване на Античния стадион

22.12.2011

Сключен е договор за изработка, доставка и монтаж на детайли и обзавеждане, доставка и монтаж на мултимедийни устройства и осветителни тела за оформяне на интериора на презентационния център, откритата зона и панорамната стена на Римския стадион. Той е по проекта "Античният стадион на Филипопол – опазване, рехабилитация и градско обновяване".

Нов уебсайт популяризира Античния стадион на Пловдив

19.07.2011

Новият уебсайт на Античния стадион на Пловдив бе представен официално днес. Той е част от проекта „Античният стадион на Филипопол – опазване, рехабилитация и градско обновяване”, който се реализира с подкрепата на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Иван Тотев разговаря с посланици за обновяването на Античния стадион

21.06.2011

Областният управител на Пловдив инж. Иван Тотев прие посланиците на Норвегия Н. Пр. г-жа Тове Скарстейн и на Гърция Н. Пр. г-жа Данаи-Магдалини Куманаку. Основна тема на разговорите бе напредъка по проекта „Античният стадион на Филипопол – опазване, рехабилитация и градско обновяване”, който се финасира с безвъзмездната финансова помощ на Норвегия, Исландия и Лихтенщайн чрез Европейския финансов механизъм.

Норвежките партньори възхитени от изпълнението на проекта за Античния стадион

10.06.2011

Реализацията на проекта "Античният стадион на Филипопол - опазване, рехабилитация и градско обновяване” се извършва в предвидените срокове и напредъкът е много голям. Това констатираха партньорите от Норвежкия директорат за културно наследство Ингер Ан Хелдал - координатор, Ингер-Мари Олсруд – археолог, Ева Валдерхауг – археолог, които заедно с областния управител инж. Иван Тотев днес бяха на обекта.

Създаване на двуезичен уебсайт за Античния стадион на Филипопол

03.06.2011

Днес, 03.06.2011 г., беше представена графичната концепция на проекта за създаване на тематичен двуезичен (български и английски език) уебсайт за Античния стадион на Филипопол, който ще бъде придружен с промоционален компакт диск. 

Иван Тотев направи първа копка на реконструкцията на Римския стадион

10.05.2011

Областният управител инж. Иван Тотев даде старт на строително-монтажните и консервационните дейности по проекта за реконструкцията на Римския стадион. Двамата с изпълняващия длъжността кмет Александър Долев направиха символичната първа копка на обекта.

Страници: | 1 | 2 | 3 |