Уебсайт

Настоящият уебсайт е част от Проекта BG 0041 „Античният стадион на Филипопол – опазване, рехабилитация и градско обновяване”.

Уебсайтът е насочен към широка публика - български и чуждестранни туристи, желаещи да посетят България и в частност Пловдив, ученици, студенти, специалисти и любопитни читатели, търсещи повече информация за Пловдив и за Античността.

Структурата на уебсайта е изградена въз основа на анализ на наличната информация - от една страна, и потребителските нужди - от друга. Уебсайтът представя информацията за Античния стадион на Филипопол, групирана в четири основни акцента: Античният Филипопол, Античният стадион на Филипопол, Презентационният център, Новини и събития. Наред с това в уебсайта е представена и подробна информация за проекта, финансирането и екипите, работили по всяка от дейностите в него.

Графичният дизайн на уебсайта е разработен в съответствие с цялостната концепция за лого и идентичност на Античния стадион. За заглавията в уебсайта е използван шрифт Goudy Trajan, закупен на името на Областна администрация Пловдив.

Уебсайтът е пуснат официално през м. юли 2011, като в периода до м. април 2012 все още е в процес на въвеждане и допълване на информация.

Уебсайтът съдържа две огледални езикови версии, на български и английски език. За всяка от тях е регистриран отделен домейн: antichen-stadion-plovdiv.bg - за българската версия, ancient-stadium-plovdiv.eu - за английската версия.

След завършване на разработката е извършено тестване с потребители, имплементирането на препоръките, от което ще подобрят допълнително ползваемостта и потребителското изживяване.

В уебсайта са използвани текстове и графични материали, предоставени като резултат от информационно проучване, за да послужат  за Античния стадион в градската среда за проект BG 0041. 

Всички текстове, предоставени от други проекти в BG 0041 са допълнително адаптирани и трансформирани за нуждите на уебсайта.
Всички снимки са предоставени от техните автори за целите на уебсайта.

Настоящият уебсайт е реализиран от Цвят и пиксел ООД. Екипът, който работи по уебсайта:

Управление на проекта: Деляна Костадинова
Анализ на информацията и информационна архитектура: Деляна Костадинова, арх. Доника Георгиева
Графичен дизайн и интерактивни карти: Калин Върбанов
Технически спецификации, разработка, SEO оптимизация: Деляна Костадинова
Обучение на потребители и документация: Мина Додунекова
Окончателна редакция на текстове, окончателни преводи на английски език, корекции и допълнителни проучвания: арх. Доника Георгиева и арх. Мирослав Велков (Ателие 3), Деляна Костадинова
Тестване с потребители: Лукрат

Съдържанието на този уебсайт е лицензирано под Криейтив Комънс лиценз - Признание-Некомерсиално-Без производни.