25.02.2011

Стартирана е процедурата по избор на изпълнител за възлагане на строителните и консервационни дейности по проекта за обновяване на Античния стадион в Пловдив, съобщи областният управител инж. Иван Тотев. Той уточни, че това е най-сериозното възлагане по този проект.

Продажбата на тръжните документи започна днес и ще продължи до 10-ти март, включително. Кандидатите могат да подават оферти до 17-ти март, а ден по-късно – на 18-ти март, офертите ще бъдат отворени.

Проектът „Античният стадион на Филипопол – опазване, рехабилитация и градско обновяване” се осъществява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Реализацията му е от изключителна важност за Пловдив, тъй като ще се промени изцяло визията на централна част на града. Античният стадион е пресечна точка на всички културни коридори в Пловдив. Този проект е част от една дългосрочна стратегия за популязиризане на града като притегателно място за посетители и център на културно-историческия туризъм в България, категоричен е областният управител инж. Иван Тотев.

Всички Новини | Всички Събития | Всички Обучение | RSS