10.06.2011

Реализацията на проекта "Античният стадион на Филипопол - опазване, рехабилитация и градско обновяване” се извършва в предвидените срокове и напредъкът е много голям. Това констатираха партньорите от Норвежкия директорат за културно наследство Ингер Ан Хелдал - координатор, Ингер-Мари Олсруд – археолог, Ева Валдерхауг – археолог, които заедно с областния управител инж. Иван Тотев днес бяха на обекта.

"Този проект е много важен за Пловдив и през последните година и половина – две следим всяка крачка от неговото изпълнение. За последно заедно бяхме тук преди месец, когато поставихме старта на строителните дейности. Вече виждаме конкретни извършени действия - голяма част от бетоновите парапети вече са премахнати, изградена е нова стена, строителството се изпълнява в срок", заяви пред журналистите областният управите. "За да се случи всичко това, много е важна подкрепата на финансовия механизъм на норвежкото правителство, на партньорите от Норвегия, на управляващото звено в София", допълни инж. Иван Тотев.

"Впечатлени сме от това, което видяхме тук", заяви от своя страна координаторът на проекта от норвежка страна Ингер Ан Хелдал. Според нея възможността с този проект Пловдив да стане международна туристическа атракция е абсолютно реална.

Античният стадион на Филипопол ще бъде популяризиран пред света на няколко езика чрез уеб-сайт, който в момента се подготвя. Той ще е само част от единна информационна система, която ще рекламира всички културно-исторически паметници в Пловдив, обясни още Иван Тотев.

Всички Новини | Всички Събития | Всички Обучение | RSS